Pokarm dla duszy i ciała
-
3 wegetariańskie posiłki dziennie w formie bufetu
-
ryby i owoce morza na życzenie
-
kokosy, kefir, kambucha, świeże soki owocowe, parzone zioła z ogrodu przez cały dzień
-
ręcznie robiona czekolada i same pyszności
Slow food, żywność nieprzetworzona i organiczna, żywność dla duszy – menu koncentruje się na tradycyjnym balijskim jedzeniu, ale ze zdrowym podejściem; na pewno slow food, ponieważ wszystko jest przygotowywane powoli i ostrożnie, z dużą ilością śmiechu i miłości – zdecydowanie nie ma tu kuchenki mikrofalowej! Menu ma angażować zmysły i zmienia się każdego dnia w zależności od dostępnych produktów.
Wegetariańskie jedzenie – głównie wegańskie i bezglutenowe – na bazie składników świeżo zebranych z ogrodu lub zakupionych na lokalnym rynku, a także ekologicznego ryżu (mieszanka tradycyjnej białej i tradycyjnej balijskiej czerwieni).
Nasiona są tak ważne w naszym życiu, jednak często niedoceniane, ponieważ są małe i nieokreślone. Znajdują się na początku cyklu odżywiania, chronią i odżywiają, są kluczem do wzrostu – i mają całą moc rośliny!
Uważamy, że samodzielnie wytworzone jedzenie jest najbardziej wartościowe i zbalansowane energetycznie. Nie ma sposobu, aby dokładnie opisać smak świeżo zebranych produktów – do szczęścia wystarczy nawet garść ziół! W resorcie Balila nasiona zebrane z ogrodu daje się w prezencie, zachęca się gości, aby jeść je na surowo lub gotowane, wytwarzać z nich olej, używać jako lekarstw, a nawet tworzyć z nich ozdoby.